To jest zbliżone do upieczonego białka (np. takiego jak często na sernikach jest) czy raczej zwykły biszkopt? Bo na zdjęciu wygląda jakby to było takie własnie białko, a z Twoich zeznań właśnie na odwrót. Magiczny wpływ proszku do pieczenia i WPC? :D
No białka jest niecałe 200g w tej diecie, to moze oliwe z oliwek to platkow dodac na sniadanie i na kolacje do twarogu. z tymi ciastaki to nie wiem doklanie ich wartosci ale podam przepis moze sie przyda z gazety:D 150g masla,1/3szklanki cukru,cukier waniliowy,160g platkow owsianych,szczypta proszku do pieczenia,50grodzynek, jakies szczegoly to [...]
Powiem Ci ,że dziś ułożyłem białka o smaku tiramisu i pasuje też,wieć pewnie każde pasuję. I dziś wrzuciłem trochę więcej proszku do pieczenia i mi urósł mega grubas i był właśnie mokrawy. Daj więcej trochę proszku i białko malinowe śmiało wal,będzie bomba.
[...] bo tyle mi zostało ) - łyżeczka siemienia lnianego Białka ubijamy na sztywną pianę , żółtka mieszamy z pozostałymi składnikami , po ubiciu i wymieszaniu stopniowo dodajemy białko do żółtka a nie na odwrót cały czas mieszają . I to by było na tyle , omlet puszysty , gdybym dodał słodzika byłby na pewno dużo lepszy w smaku . [...]
No to polecam. I sory za linka. Proszek jest słodki (ponoć 60x niż cukier) i zachowuje się jak proszek do pieczenia ("ciasto" puchnie). Na 100 g: Energia kJ/kcal 845/202, węglowodany 5 g (w tym cukry) 0 g, białko 0 g, tłuszcze 1 g, błonnik 91 g, sól 0,06 g. Nie mam doświadczenia w wypiekach, a produkt wydaje się ciekawy do produkcji LC.
[...] z jajecznym. miksujemy białka jaj, dodajemy sojowe, proszek do pieczenia i nawet bez dodatku mąki wyjdzie bardzo ładny panecake. dobrze nadaje się tutaj także samo białko jajeczne lub X5. dobry teflon, niska temperatura i mamy praktycznie czysto białkowy pancake o dobrej puszystości - taka pianka. opcjonalny dodatek łyżeczki roztopinego [...]
[...] gram wsypujesz do garnka kazdego produktu, popatrz na tablice wartości odżywczych ( B / T / W / cal )... dodaj wszystko i już bedziesz wiedział. Srednio wygląda to tak : cal w/w białko tłuszcz Naleśniki z kapustą 100g 156 15,1 3,2 9,2 Naleśniki z serem 100g 240 27,3 10,1 10,1 methos
napewno cos sie przyda z twojej wypowiedzi :p u nas popularne w szkole są gofry 140 g płatków owsianych 2 jaja 200 mleka proszek do pieczenia białko jak ktoś ma :p lub kakao do smaku Zmieniony przez - michal656513 w dniu 2014-08-28 21:27:48
Tak właśnie myślałem... ale gościu zgodził sie na odbiór osobisty wiec raczej maka i proszek do pieczenia odpada... dzięki za rade a znacie może jakies tanie źródła (mozę nie aż tak tanie) z kąd można kupić białko?
no normalnie przyrządzałem białko mass up active labu czekoladowy to cos jest made in germany wiec mozna sie było tego spodzewać. w proszku do pieczenia jest weglan sodu difosforany i sladowe ilosci jaja mąki i soji myśle że to difosforany albo soja tak działają a moze mąka po terminie nie wiem ale w składze tego supla nie ma difosforanow jaj ani [...]
a co z możliwością dodawania prostara zamiast maki do pieczenia ciasteczek lub smażenia na teflonku placuszków - bedzie ok, bo podobno to białko mozna ogrzewać
[...] którego strawność przez organizm człowieka wynosi około 5 procent. Niestety nie mamy enzymu, aby sobie z tym prowadzić. Nie ma więc specjalnego sensu aby wliczać to białko w pule kalorii. Poza tym, ile Ty tej żelatyny, czy proszku do pieczenia spożywasz? Przecież w kuchni używa się kilka gramów. Nie widzę sensu, żeby zawracać sobie tym [...]
[...] dość wysoki ig, więc raczej po diecie -posiłki można zamieniać, w razie silnego głodu, gdy nie pomoże glutamina i błonnik, można nawet dorzucić trzeci podobnie skomponowany (białko i w/w o niskim ig) bo na głodzie i tak się dużo nie schudnie - spadnie metabolizm -mięso oprócz pieczenia w folii można smażyć na teflonie -po ćw. siłowych warto [...]
[...] Margaryna 15g Kakao 20g Mleko 20ml Sposób przyrządzenia: 1. Szpinak mrożony wkładamy do garnka, gotując do całkowitego rozmrożenia 2. Do naczynia wkładam same żółtka oraz białko FA, mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji, następnie rozdrabniając w dłoni dodajemy twaróg , mieszamy, dodajemy wcześniej przygotowany (odsączony) szpinak, [...]
wstałem rano o 11:00 po nocy oczywiście sobota dzień wolny wypiłem jakaś masówkę którą dostałem na FIBO + białko nic nie jadłem nie pamiętam godzin dokładnie jak piłem ale 1 litr roztworu piłem w 45min pól godziny przerwy jakaś herbatka i znowu 1 litr roztworu w ciągu około 45min sugerowałem sie tym dla ciekawych na pewno sie przyda Procedura [...]
Witaj. Tak tutaj jest podobna zasada jak z białkiem serwatkowym można dodawać do posiłków na ciepło ciast omletów i tak dalej. To że białko pod wpływem ciepła będzie ulegało pewnemu stopniu rozkładowi tak zwanej denaturyzacji nie oznacza że białko dostaje się bezwartościowe po prostu będzie jak gdyby nieco nadtrawione. Jednak w naturalnym procesie [...]